Olika sätt att hitta nya arbetare! – job metz

Olika sätt att hitta nya arbetare!

 

När det är dags för dig att expandera din verksamhet eller ersätta arbetare är det bra att leta på olika ställen och hitta sättet som bäst passar ditt företag eller organisation. Vi har samlat lite tips och tricks som kan hjälpa dig hitta din nästa kollega.

 

Till att börja med kan man kontakta lokala universitetsprofessorer och lektorer. Kontakta dem och fråga om de bästa studenterna som de kan rekommendera för just ditt företag. Du kan också se om universitetet har en anslagstavla där du kan visa dina öppna tjänster, eller ännu bättre – om de har en dedikerad plattform för att hjälpa studenter att hitta jobb. Att rikta sig direkt mot studenter är bra när man letar efter någon som kan växa med företaget och är hungrig för nya upplevelser och erfarenheter. Det finns föreningar och organisationer relaterade till alla typer av arbete. Leta efter lokala föreningar i ditt område och engagera dig i deras evenemang och möten för att hitta folk som är intresserade och engagerade i typen av arbete du kan erbjuda.

Att använda sitt personliga nätverk för att hitta bra anställda kan vara smart, t.ex familj, vänner, kollegor och tidigare kollegor som känner till arbetsplatsen väl. De kommer att kunna rekommendera rätt typ av kandidat som skulle passa bra i din verksamhet. Det är också bra att använda plattformer som LinkedIn, Twitter och Facebook för att hitta kandidater och när man ska intervjua en kandidat så kan man därigenom leta efter ömsesidiga anslutningar som man kan fråga om.

En bra idé är att bryta ner geografiska hinder. Teknologin låter oss ansluta till människor runt om i världen för att kommunicera och samarbeta. Att arbeta med medarbetare på ett kontor är inte mycket annorlunda till att göra det online. Det finns ingen anledning att en copywriter, till exempel, behöver vara fysiskt lokaliserad i ditt samhälle för att göra sina arbetsuppgifter. Din potentiella arbetsmarknad växer exceptionellt om du ser bortom geografiska begränsningar.

 

Källa: https://fitsmallbusiness.com/find-employees/