5 tips för dig som letar jobb! – job metz

5 tips för dig som letar jobb!

Vad är det bästa sättet att optimera din jobbsökning? vi har samlat 5 tips vi tycker är viktiga att tänka på när du aktivt letar. 

 

1. Skapa profiler på LinkedIn och andra nätverkssidor. Ett starkt personligt varumärke som skildrar dig i ett professionellt ljus kommer att ge rekryterare, arbetsgivare och kontakter ett starkt positivt intryck av dig som kandidat vilket de kommer att vara intresserade av.

2. Använd de olika jobb plattformarna och sökmotorerna för att hitta jobb genom att använda nyckelord som matchar dina intressen och platsen där du vill arbeta. Att begränsa sökkriterier och använda avancerade sökalternativ, hjälper dig att fokusera din arbetssökning och ger dig mer relevanta jobbannonser.

3. Om du ansöker om inträdesnivå positioner så förväntar de flesta inte att du ska komma med massvis av erfarenhet. Istället omfamna din oerfarenhet och utnyttja den som motivation för att lära dig. Markera exempel av ditt engagemang, nyfikenhet och intresse för lärande och tillväxt. Människor som anställer letar efter personer som är villiga att arbeta hårt och som vill lära sig.

4. Har du en lista av företag du vill arbeta för? Om inte, så är det en bra idé att undersöka företag och skapa en lista av företag som är inriktade och passar din arbetssökning. All information du behöver är tillgänglig på webben, och det är lätt att hitta detaljerad information om potentiella arbetsgivare online. När du har en lista med drömarbetsgivare du skulle vilja jobba för, så kan du försöka att kontakta och nå ut till arbetsgivare för att separera dig från resten av personerna som sökte. ibland kan du anmäla dig för att få e-postmeddelanden från arbetsplatser som du är intresserad av, för att hålla dig uppdaterad.

5. Att i förväg förbereda sig för en intervju, hjälper dig att lyckas. Ju mer förberedd du är desto mindre stressande blir det. Undersök företaget innan du går till intervjun, klä på lämpligt sätt, träna svar och fråga intervjufrågor och gör en samordnad insats för att imponera intervjuaren med dina kunskaper, erfarenhet, förtroende och expertis.

Källa: https://www.thebalance.com/steps-to-find-a-new-job-2060725