Hur landar du jobbet när du väl fått en intervju? – job metz

Hur landar du jobbet när du väl fått en intervju?

7 intervjutips som ger dig jobbet

Arbetsintervjuer kan kännas jobbigt för många. Man träffar nya människor som man försöker sälja in sig själv och sina erfarenheter till och det kan bland kännas helt hopplöst. Men lugn i stormen, här listar vi 7 tips som kan hjälpa dig att kamma hem jobbet.

1. Övning ger färdighet
Öva dina svar på de typiska intervjufrågorna de flesta arbetsgivare frågar. Tänk på konkreta exempel du kan använda för att markera dina färdigheter.

2. Läs på om företaget
Med lite förberedelser kan du spika intervjun och visa upp den erfarenhet som gör dig till den idealiska kandidaten för företaget. Att läsa på är A och O, det visar arbetsgivaren att du är förberedd och intresserad. Samtidigt förbereder det dig att kunna svara på frågor som rör företaget, försök relatera till vad du har lärt dig när du svarar på frågorna.

3. Investera tid till förberedelse
Investera lite tid innan intervjun så du känner dig redo och det blir mycket lättare att hantera. Se till att till exempel välja klädsel till intervjun redan dagen innan, skriv ut några extra kopior av ditt CV och leta fram anteckningsblock och penna för notering.

4. Kom i tid!
Var alltid i god tid till intervjun. Var inte sen och inte för tidig, men ungefär 5-10 minuter innan utsatt tid är bra. Om du är osäker vart platsen ligger kan du förbereda dig genom att ta dig till platsen innan för att se hur lång tid det tar.

5. Behåll lugnet
Försök vara så avslappnad du kan under hela intervjun. Kom ihåg att ditt kroppsspråk säger mer om dig än vad du tror! Håll ögonkontakt, lyssna på hela frågan innan du svarar och var uppmärksam.

6. Visa vad du vet om företaget
Försöka att relatera så mycket som möjligt till företaget eller positionen. Om dina
kunskaper eller erfarenheter diskuteras försök att relatera hur det skulle passa in i
arbetet du söker.

7. Följ upp.
Glöm inte att skicka ett tackmeddelande efter intervjun som upprepar ditt intresse för
positionen. Här kan du också inkludera detaljer som du kanske glömt nämna under
intervjun, också ställa frågor om du undrar över något.

Källa: https://outwittrade.com/job-interview-tips