Rekrytera på rätt sätt – utan CV – job metz

Rekrytera på rätt sätt – utan CV

8 steg till en lyckad rekrytering

Är du trött på att läsa dokument efter dokument i jakt på att hitta den perfekta kandidaten? Snart kan det vara ett minne blott. Att hitta den rätta kandidaten ska vara enkelt och effektivt. Genom att de arbetssökande besvarar ett par urvalsfrågor utifrån era behov kan ni snabbt och enkelt hitta personer med just de kompetenser och egenskaper ni söker. Här listar vi några steg till en lyckad rekrytering, utan traditionellt CV.  

 1. Behovsanalys 

Vi tar tillsammans fram en behovsanalys efter era behov. Här beskrivs det väldigt tydligt vilka kompetenser ni söker, vilka förutsättningar som finns och vad som krävs för att bli framgångsrik i rollen. 

 2. Kravprofil  

Baserat på behovsanalysen tar vi gemensamt fram vilka kompentenser man måste ha för att söka tjänsten, samt meriterade egenskaper. 

 3. Annons  

Vi utformar annonser utifrån våra tidigare steg och publicerar dom på vår hemsida samt på alla stora jobbsajter och på sociala medier. 

  4. Intervju  

 Via vårt unika verktyg så filtrerar vi ut de bästa kandidaterna för en personlig intervju.             Därefter tar vi fram lämpliga kandidatpresentationer. 

 5. Kandidatpresentation  

Vi presenterar kandidaterna för er. Då vi tillsammans med er sätter upp tider för intervjuer. 

 6. Referenstagning  

Efter intervjuerna med kandidaterna så kvalitetssäkrar vi de med referenser. 

 7. Anställning  

Kandidaten blir anställd. 

 8. Uppföljning  

Vi tror på långsiktighet både för er och för kandidaterna. Därför gör vi uppföljningar för att     se vad ni tycker och hur det går. Men även vad kandidaten tycker om sin nya position.